A FESZSZ (Független Egységes Szakszervezetek Szövetsége) és az NSZ (Nemzeti Szakszervezet) tagságának képviseletében eljárva tájékoztatjuk a sajtó munkatársait, hogy

2023. májusában folytattuk a tárgyalásokat a kormánnyal, ami 2022. decemberében abbamaradt a Gazdasági Minisztériumban. Dr. Fónagy János miniszter-helyettes úr által vezetett tárgyaláson a NAV és a PM is képviseltette magát. A tárgyaláson ismertettük személyszállítást végző tagjaink (taxisok) álláspontját a szakmát feszítő létkérdésekről.

Felhívtuk a figyelmet arra, hogy a járművekkel termelőtevékenységet végző vállalkozók, egyre nehezebb helyzetben vannak, kezd a szakmai csoport ellehetetlenülni országosan. Ez legalább 10.000 taxist, vállalkozást érint.

Konzultáció témája volt:

  1. Adózási kedvezmények.
  2. A személy szállítási üzletágak fehérítése.
  3. Pénztárgép – taxaméter konszolidálás.
  4. Hatékony ellenőrzési rendszer kialakítása.
  5. A „drosztok” az 1/1975(II.5.) KPM-BM együttes rendelet szerinti rendberakása, az ott szabálytalanul parkolók kiszűrése, kerékbilincs, pénzbüntetés kiszabása.
  6. A vizsgarendszer korszerűsítése.

A Nemzeti Szakszervezet Taxi tagozata ma az egyetlen, aki Magyarországon a taxisokat jogilag törvényesen képviseli, mint szakszervezeti tömörülés. Országosan a törvényeknek megfelelően tiszta képviseletet biztosítunk a személyszállító szakma (taxisok) képviselői számára.

Célunk a párbeszéden alapuló képviselet, a kommunikációra való törekvés, hogy megfelelően tudjuk képviselni tagjainkat, hidat képezve a kormány, a főváros, és a taxis vállalkozók között.

Tájékoztatjuk a sajtó munkatársait, hogy a tárgyalások folyamatáról, eredményeiről a közeljövőben sajtótájékoztatót tartunk, melynek időpontjáról és helyszínéről a sajtó munkatársait, a médiumokat, valamint a nyilvánosságot értesíteni fogjuk.

Budapest, 2023. május 22.

Tisztelettel:

Bezeczki Ernő elnök                                                                 Bajzik Tamás elnök

Független Egységes Szakszervezetek Szövetsége                           Nemzeti Szakszervezet

                             elnök                                                                                    elnök

Minisztériumi szintű egyeztetéseket folytattunk